Search datasets
-
Elk (Cervus elpahus canadensis) within the northern section of the Bighorn Mountains display altitudinal migration. In the spring, they migrate from the eastern foothills up into the mountains,...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 44 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 07:53 PM -
The Colockum elk herd inhabits a mix of public and private lands northeast of Ellensburg between Blewett Pass of the Cascade Range and west of the Columbia River (fig. 35). The population ranges...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 43 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:45 PM -
The Wenatchee Mountains mule deer herd inhabits a matrix of private and public lands along the eastern slope of the Cascade Range in Chelan and Kittitas Counties in Washington (fig. 24)....
Search relevance: 1.00 | Views last month: 29 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:45 PM -
These data are daily summary checklists of all bird species observed at U.S. Geological Survey, Alaska Science Center (ASC) field camps. Data include species observation details such as observers,...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 25 | Catalog Last Checked: October 22, 2026 at 05:36 AM -
The Pacific mule deer herd inhabits 353 square miles (mi2; 914 square kilometers [km2]) of public and private lands in Placer and El Dorado counties in California, including the Eldorado National...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 25 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:43 PM -
The Methow mule deer (Odocoileus hemionus) sub-herd is part of the larger West Okanogan herd, the largest migratory mule deer herd in Washington State. Individuals travel as far as 65 miles twice...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 23 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:21 PM -
The State Route 260 elk herd resides east of Payson, Arizona, along State Route 260 in Game Management Units 3C, 4A, 4B, 5A, 22, and 23. The herd winters in a concentrated range around State Route...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 21 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:21 PM -
The North of Interstate 40 (I-40) elk (Cervus canadensis) herd makes an annual migration throughout some of Arizona’s high elevation landscapes west of Flagstaff. The bulk of the herd resides in...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 16 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:22 PM -
More than 87 percent of Crescent mule deer tracked for >100 days displayed clear migratory behavior, making this herd one of the more migratory herds in Oregon. Most mule deer winter close to...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 16 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:38 PM -
The Pend Oreille elk sub-herd is part of the larger Selkirk elk herd located in northeast Washington on nine Game Management Units (GMU; GMUs 101, 105, 108, 111, 113, 117, 121, 124, and 204). Elk...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 15 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:49 PM -
The Area 17-Toiyabe mule deer herd inhabits the Shoshone Mountains and Toiyabe Range, which run north to south in central Nevada (fig. 11). Mule deer from the Shoshone Mountains and Toiyabe Range...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 14 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:11 PM -
The Area 7 mule deer population is one of the state’s largest deer herds with an estimated population of about 11,000 in 2019. This deer herd is highly important to Nevada from an economic and...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 14 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:16 PM -
The Trout Creek mule deer herd is composed of residents and migrants that make short-range elevational migrations. Mule deer mainly winter at lower elevations surrounding Blue Mountain and the...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 12 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:29 PM -
Mule deer in the northern Wyoming Range population use winter ranges in the area between Big Piney and LaBarge. During spring, these deer generally move northwesterly to high-elevation summer...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 12 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:32 PM -
Elk (Cervus elpahus canadensis) within the western section of the Bighorn Mountains display altitudinal migration. In the spring, they migrate from the western foothills up into the mountains, and...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 12 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:43 PM -
The Jemez elk herd resides in the Jemez Mountains within the Valles Caldera National Preserve. This herd was originally included in Ungulate Migrations of the Western United States, Volume 2...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 11 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:26 PM -
Elk (Cervus elpahus canadensis) within the southern section of the Bighorn Mountains display altitudinal migration. In the spring, most individuals migrate from the western foothills up into the...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 11 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 10:23 PM -
The Owl Creek elk herd, with 7,500–8,500 wintering elk, inhabits the northwest corner of the Wind River Reservation, traversing habitats along the Absaroka Range and the Owl Creek Mountains (fig....
Search relevance: 1.00 | Views last month: 11 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:04 PM -
The Area 10 mule deer population is one of the largest deer herds in the state, accounting for roughly 20 percent of the statewide mule deer population. The Area 10 herd is comprised of several...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 11 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:32 PM -
The Inside Desert elk herd comprises part of an Idaho–Nevada metapopulation that primarily uses winter ranges in Idaho and summer ranges in Nevada (fig. 37). Inside Desert elk migrate from their...
Search relevance: 1.00 | Views last month: 11 | Catalog Last Checked: September 10, 2026 at 09:36 PM